حفاظت از زمين هاي كشاورزي هنگام سيل
در هنگام وقوع سيل بيشترين خسارت به مراكز توليد محصولات كشاورزي مي باشد. با توجه به شرايط اقليمي ايران؛ توليد محصولات كشاورزي و باغباني در شرايط طبيعي نيز فعاليتي پر مخاطره مي باشد. ايران جزء دهمين كشور بلاخيز دنيا است كه 31 نوع بلا طبيعي را شامل مي شود از جمله : بروز خشكسالي ؛ بارش هاي سنگين و سيل مي توان اشاره كرد.
اقدامات لازم جهت كاهش خسارت به زمين هاي كشاورزي در هنگام وقوع سيل
يكي از مهمترين عوامل خسارت حين بروز سيل در گياهان و درختان ايجاد شرايط مانداب و كاهش ميزان اكسيژن اطراف ريشه گياه و پر شدن خلل و فرج خاك مي باشد. لذا اولين اقدام ايجاد كردن شرايط براي تخليه سطح زمين و تخليه آب است.
بر اساس امكانات موجود تخليه آب به روش هاي مختلفي صورت مي گيرد. كندن و شخم زدن بين رديف هاي كشت و ايجاد سطوح شيب دار در باغات منجر به كاهش آب و جلوگيري از زرد شدن برگ گياهان مي شود.
در صورت نبود امكانات براي شخم زدن مي توان از حفر كانال براي انتقال اب يا ايجاد گودال در پاي درختان استفاده كرد. همچنين استفاده از پمپ هاي كف كش براي خروج آب روش مناسبي است. خالي كردن رسوبات سيلابي امري بسياري ضروري و حياتي محسوب مي شود و مانع شيوع بيماري ها از جمله فوزاريوم و فيتوفترا خواهد شد.در واقع اين قارچ ها در شرايط اشباع خاك فعاليتشان بيشتر است.
در باغات اراضي شيبدار به دليل شسته شدن سطح خاك بهتر است پس از بررسي هاي انجام شده نسبت به خاك دهي و كود دهي لايه هاي از بين رفته اقدامات لازم صورت گيرد.زماني كه شرايط تعادل برقرار شد مي توان از گل و لاي و مواد ابرفتي حاصل از سيل به دليل حاصلخيزي بالا براي اصلاح خاك زمين هاي كشاورزي و باغات استفاده نمود. برداشتن تنه ها و شاخه هاي خشك ؛ شكسته و بيمار از جمله موارد ضروري است كه بايد رعايت گردد.
درختان هميشه سبز مثل زيتون و مركبات نسبت به شرايط ماندابي حساسيت بيشتري دارند ولي درختان نخل مقاومت بيشتري در اين شرايط از خود نشان مي دهند لذا كشاورزان با توجه به نوع گياهان و درختان خود اقدامات لازم را انجام دهند.
از هرس كردن درختان تا رسيدن به شرايط متعادل جلوگيري شود و براي افزايش ميزان هوادهي خاك در اطراف ريشه ها سوراخ هايي حفر گردد.استفاده از ادوات كشاورزي و ماشين آلات سنگين در سطح باغات جلوگيري شود زيرا سبب كوبيدگي و خفگي خاك مي گردد. قسمت هايي از تنه گياهان كه در گل و لاي گير كرده اند را حتما شست و شو داده و براي كنترل بيماري و افات حتما با گارشناسان و ماموران جهاد كشاورزي مشورت شود تا ميزان خسارات وارده به حداقل كاهش يابد.
منبع :
سيل در زمين هاي كشاورزي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۳۰ دى ۱۳۹۸ساعت:
۱۱:۰۷:۲۴ توسط:شركت پالايش كود موضوع:
اثرات گرمايش جهاني و خطر گرسنگي
گرمايش جهاني و تغييرات اقليمي توليد غذا و كشاورزي را مختل خواد كرد. طي تحقيقات انجام شده توسط دانشمندان پيش بيني شده چنانچه روند افزايش گرمايش جهاني به همين صورت پيش رود تا سال 2100 تمام يخچال هاي طبيعي قطبي و هيماليا ذوب خواهند شد.
با ذوب شدن يخچال ها سطح آب درياها بالا آمده و شاهد سيلاب در رودخانه ها و رودهاي مناطق وسيعي از جهان خواهيم بود كه نتيجه آن كاهش ميزان توليد محصولات كشاورزي مخصوصا در نقاط آمريكا ، چين ، هند و بيشتر شهرهاي حاشيه اي درياها و رود ها مي شود. همچنين بروز سيل در مناطق مهم كشاورزي سبب شست و شوي خاك سطحي مي شود كه فرسايش خاك و از دست دادن خاك حاصلخيز را به دنبال دارد. خاكي كه براي هر 2.5 سانتي متر آن 500 سال زمان نياز است. همچنين ذوب شدن اين يخچال ها تامين آب شرب مناطق مختلف را نيز دچار بحران مي كند و دسترسي به آب شيرين را بسار سخت خواهد كرد.
اين گزارشات كه طي 5 سال پژوهش از 350 نقطه مختلف جهان جمع آوري شده نشان دهنده آسيب پذيري انسان طي اين تغييرات آب و هوايي است. زيرا طبيعت داراي سازوكارهايي براي رسيدن به تعادل است و فقط انسان دچار بحران خواهد شد.
يخچال هاي قطبي و رشته كوه هاي هيماليا داراي قدمتي طولاني و حدود ميليون ها سال مي رسد كه دست خورده باقي مانده كه با اغاز انقلاب صنعتي و از اوايل دهه 60 ميلادي هر ساله ميزان قابل توجهي از آن ذوب شده و از قطر يخ ها كاسته شده است.
تغييرات اقليمي و گرمايش جهاني به دليل افزايش گازهاي گلخانه اي مخصوصا دي اكسيد كربن در نتيجه استفاده بيش از حد از سوخت هاي فسيلي ، از بين بردن جنگل ها و مراتع ، استفاده از كود هاي شيميايي ازته و ... كه منجر به ذوب شدن يخ ها و بالا آمدن سطح دريا ها و در پي آن مشكلات جدي در بخش كشاورزي را همراه خواهد داشت. علاوه بر گرمايش جهاني و اثرات مخرب آن ، تغييرات فصول و الگوهاي بارندگي را نيز به همراه خواهد داشت.
اگر دماي جهاني ۲ درجه سانتيگراد افزايش يابد، تا سال ۲۱۰۰ نصف يخچال طبيعي ذوب خواهد شد. ولي با اقدامات مشترك جهاني،و پيوستن به كنواسيون هاي منع استفاده از سوخت فسيلي و كاهش توليد گازهاي گلخانه اي مي توان ميزان افزايش دماي جهاني را به مقدار قابل توجهي كنترل كرد و مانع از ذوب آن ها شد. بزرگترين خسارات اين تغييرات در آسيا ، كشورهاي هند ، چين ، بوتان ، بنگلادش ، نپال و ... خواهد بود.
منبع :
اثرات گرمايش جهاني و خطر گرسنگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۳ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۸:۴۶:۵۹ توسط:شركت پالايش كود موضوع:
آسيب آفت كش ها و سموم بر زنبور عسل
نتابج تحقيقات انجام شده اخير در امريكا توسط محققان، 48 برابر شدن مقدار استفاده از كود هاي شيميايي و سموم حشره كش كشاورزي را نسبت به 25 سال گذشته نشان مي دهد. اين موضوع چنان داراي اهميت است كه كاهش گونه هاي حشرات علي الخصوص زنبور عسل و پروانه ها را به دنبال خواهد داشت.
طي تحقيقات انجام شده توسط مجله نشنال جئوگرافيك ، افزايش مصرف آفت كش هاي نئونيكوتينويد ، مهم ترين و بزرگترين عامل كاهش جمعيت حشرات و نابودي آن ها در جهان محسوب مي شود. آمار هاي اخذ شده از سراسر جهان نشان مي دهد كه مزارع 120 كشور دنيا از 140 كشور از اين نوع سم براي دفع آفات استفاده مي كنند و در حدود 92 درصد از مزارع آغشته به اين ماده هستند.
محقق آمريكايي به نام كندرا كلين اذعان داشت كه اين نوع سم يك د.د.ت جديد محسوب مي شود كه هزاران بار خطرناك از د.د.ت قبلي براي زنبور عسل است.
اين آفت كش ها جز حشره كش هاي سيستماتيك طبقه بندي مي شوند و در تمام بخش هاي گياه از جمله ساقه و برگ گياه نفوذ مي كنند. حدود 95 درصد اين مواد سمي در خاك باقي مي ماند و فقط 5 درصد آن جذب محصول مي شود و در نتيجه سبب افزايش مرگ و مير زنيور عسل مي شود. با توجه به زنجيره غذايي و استفاده پرندگان از حشرات اين مواد سمي وارد چرخه غذايي پرندگان شده كه سبب انتشار و مرگ ساير جانوران را به دنبال دارد.
حفاظت از زنبور عسل از سموم
از سال 2018 كشورهاي اتحاديه اروپا استفاده از اين سموم را ممنوع كردند و كشورهاي امريكايي نيز از سال 2019 قوانيني براي ممنوعيت استفاده منتشر كردند.
آزمايشات اخير نشان مي دهد كه از 452 گونه حشرات در حدود 45 درصد كاهش جمعيت را شاهد هستيم. و پروانه هاي آمريكايي به نام شهريار كه نشان دهنده حيات وحش آمريكا هستند در حدود 90 درصد كاهش جمعيت داشته اند. تغذيه زنبور هاي عسل از انواع گياهان و گل جوان و بزرگ نظير نهال گل محمدي و يا شكوفه هاي بهاري تغذيه مي نمايند كه بدين صورت بايد در استفاده از سموم مراقب بود و بايد حفاظت كامل را براي آنها بوجود آورد.
در حدود 5 ميليون گونه حشره در دنيا وجود دارد كه به دليل استفاده از سموم كشاورزي مانند نئونيكوتينويد جمعيت حشرات به شدت كاهش يافته و بسياري از آن ها در خطر انقراض هستند.
علاوه بر كاهش جمعيت حشرات خطر بزرگتري آينده زمين را تهديد مي كند و سبب آسيب به اكوسيستم هاي آبي و خاكي محسوب مي شود. زيرا حشرات نقش اساسي را در توليد محصولات و حيات جانوران و انسان را به عهده دارند.
استفاده از سموم كشاورزي و قوانين مربوط به ممنوعيت استفاده آن ها و اثرات شديد و خطرناك اين سموم ساليان متمادي در ميان كشورها و كشاورزان و دانشمندان مورد بحث بوده است ولي با اين حال به دليل افزايش نياز به به منابع غذايي و افزايش توليد و مقرون به صرفه بودن اين سموم همچنان شاهد استفاده گسترده آن در سطح جهاني هستيم.
منبع :
آسيب آفت كش ها و سم ها بر زنبور عسل
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۹ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۵:۴۰:۱۹ توسط:شركت پالايش كود موضوع:
جلوگيري از سرمازدگي محصولات كشاورزي
سرمازدگي مي تواند موجب از بين رفتن قسمتي از اندام گياهي شود از اين رو سرمازدگي عموما در فصل زمستان و بهار اتفاق ميافتد با توجه به آغاز فصل زمستان و ورود سامانه هاي بارشي و برودت هوا سازمان هواشناسي توصيه هاي لازم را طي روزهاي آينده به كشاورزان اعلام كرد. طي روزهاي آتي بارش برف و باران در مناطق غربي كشور و وزش باد هاي شديد اقدامات زير جهت كاهش خسارت به باغات و محصولات كشاورزي و دام و طيور منتشر مي شود:
- عدم انجام عمليات سم پاشي اما مي توانيد از بعضي از كود هاي آلي و شيميايي استفاده كرد
- چك كردن به موقع ميزان دما و رطوبت گلخانه ، مرغداري و دامداري و انبارها به دليل كاهش شديد دما مخصوصا انبار سيب زميني
- جمع آوري بقاياي گياهان از سطح زمين و و باغات مخصوصا شاخ و برگ هاي آلوده به منظور كاهش آلودگي منابع آبي و خاكي
- انجام عمليات شخم با عمق زياد در مزارع كشاورزي گوجه فرنگي به منظور نابود سازي لارو حشرات به دليل كاهش دماي شديد
زمان مناسب جهت كشت پياز و سير
- بررسي ميزان غذايي ماهيان و تنظيم دما استخر و شكستن يخ روي استخرها به منظور هوادهي
- بهترين زمان كشت پياز و سير همين موقع است
- شخم زدن شاليزارها به كمك رواناب و آماده كردن مزارع باقلا
- آبياري مزارع و باغات زيتون با ميزان آبياري بالا و بررسي خاك مزارع و باغات زيتون و كيوي
- روشن كردن آتش در كنار مزارع و كنترل آن ها و مراقبت از آن مخصوصا كنار جنگل ها
- زمان مناسب براي كشت ديم و پايان فصل كاشت ديم
- جلوگيري از چراي دام مخصوصا در اوايل صبح در مناطق سردسير
- ايجاد پوشش مناسب براي كندوهاي زنبور عسل و عدم بررسي كندوها در ساعات سرد
- انجام عمليات كاشت بذر درختان به منظور توليد نهال
عدم انجام عمليات هرس
- انجام سريع عمليات برداشت صيفي جات مانند بادمجان و هويج و ...
- عمليات هرس را نبايد در اين زمان انجام داد
- انجام عمليات برداشت پنبه ، ذرت و يونجه در مناطق و استان هاي گرمسير
- بررسي و رعايت بهداشت باغات انار و بادام و از بين بردن ميوه هاي آفت زده به روش دفع كردن در عمق يا سوزاندن آن
- باغات نخل به روش غرقابي آبياري شود
- پوشاندن تنه درختان به منظور جلوگيري از سرما زدگي و پوشش مناسب براي نهال هاي جوان و گياهان حساس
- استفاده از داربست در باغات انگور و آبياري مكانيزه و مدرن
كاشت نهال از ارقام مقاوم به سرما
- استفاده از بخاري در بخش هاي مختلف باغات و مزارع مخصوصا در باغات انار ، مركبات ، زيتو و انجير و ...
- مي توانيد از گونه هاي مختلف مقاوم در برابر سرما استفاده كرد
- ايجاد دود با آتش زدن كاه و كلش و ايجاد ذرات معلق در هوا
- استفاده از پرچين و درختان باد شكن مانند افرا و زبان گنجشك و ... به منظور جلوگيري از وزش بادهاي شديد و كاهش دما در مزارع و باغات
- انتخاب اراضي مناسب جهت كشت و استفاده از اراضي شيب دار به دليل گود بودن مانع از جا به جايي هوا مي شود
- و در نهايت به كليه كشاورزان توصيه مي شود باغات و مزارع خود را بيمه كنند تا سبب كاهش خسارت مالي شود.
منبع مقاله :
سرمازدگي گياهان چيست ؟
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۱:۵۹:۲۲ توسط:شركت پالايش كود موضوع: