اهميت مبارزه بيولوژيك
اهميت مبارزه بيولوژيك
اثرات سموم كشاورزي و پساب آن از ميزان آلودگي هوا بيشتر است و صورت عدم رسيدگي خطرناك تر خواهد شد. سموم كشاورزي به دليل پايداري در خاك چرخه طولاني تري نسبت به آلاينده هاي جوي دارند!!! با توجه به مخالفت هاي گسترده و جهاني در خصوص استفاده از سموم كشاورزي و آفت كش ها، اما بهترين و تاثيرگذارترين راه براي كنترل آفات و توليد محصولات بيشتر، استفاده از سموم كشاورزي در مبارزه بيولوژيك در سراسر جهان امري غير قابل انكار است. سموم را اغلب براي محصولات صيفي جات و سبزيجات ، انواع گل ها مخصوصا نهال گل محمدي ، انواع درختان ميوه استفاده مي شود . علي رغم پيشرفت هاي چشم گيري كه در زمينه توليد سموم ارگانيك و غير شيميايي طي دهه هاي اخير صورت گرفته ولي براي جاي گزيني اين سموم در مقياس وسيع و جهاني زمان زيادي لازم است . بنابراين افزايش آگاهي افراد در بخش كشاورزي و دامپروري در ميزان مورد استفاده و خطرات و اثرات اين سموم مي تواند از مشكلات احتمالي به صورت چشم گيري بكاهد.
اثرات سموم كشاورزي بيشتر است يا آلودگي هوا ؟
در ايران نيز با توجه به افزايش جمعيت و كاهش منابع در بخش كشاورزي و افزايش مصرف توليدات كشاورزي مبارزه اصولي بر ضد عامل بيماري زا و علف هاي هرز و آفات مضر و حفظ محيط زيست و ايمني و بهداشت افراد بيشتر از قبل اهميت پيدا كرده و امري ضروري محسوب مي شود.
به دليل اينكه حشره كش ها بر سيستم عصبي آفات اثر مي گذارد مي تواند اثرات مشابهي بر روي سلامت انسان گذاشته و ميزان اين اثرات به ميزان مورد استفاده از سموم رابطه مستقيم دارد. طبق گزارشات آماري از سراسر جهان ميزان مسموميت به بيش از 500 هزار نفر در سال و حدود 20 هزار نفر در سال مرگ و مير گزارش شده است. كه اين ميزان در كشورهاي در حال توسعه 13 برابر بيشتر از كشورهاي پيشرفته است.
طي مطالعات انجام شده در ايران ميزان عرضه سم هاي كشاورزي طي يك بازه زماني 10 ساله از 8/15 هزار تن به 2/27 هزار تن در سال رسيده كه افزايش ورود سموم كشاورزي به محيط زيست كشور را نشان مي دهد.
مصرف زياد از حد استاندارد از سم ها و كود هاي كشاورزي ، منجر به توليد پساب آلوده و از تبعات آن آلودگي منابع خاكي خواهد بود كه بيماري هاي عصبي ، سرطان و بيماري هاي پوستي و تنفسي از اثرات طولاني مدت بر سلامت انسان است اين سموم به دليل پيچيده بودن در ساختار مولكولي به راحتي تجزيه نمي شوند و براي مدت زمان زيادي در خاك باقي مي مانند.
با اين حال مدت هاست كه مسئولان آلودگي هوا را اصلي ترين خطر سلامت شهروندان اعلام مي كنند ولي آلودگي خاك و اثرات آن كمتر از آلودگي هوا نيست و در مقياس بسيار وسيع تري بر سلامت انسان اثر مي گذارد و همچنين سبب كاهش محصولات و رشد گياهان و در نهايت منجر به فرسايش خاك مي شود.
منبع:
برچسب: ،
ادامه مطلب