شركت پالايش كود | اخبار و نهاده هاي كشاورزي شركت پالايش كود | اخبار و نهاده هاي كشاورزي .

شركت پالايش كود | اخبار و نهاده هاي كشاورزي

آفات درختان پسته را بشناسيد

شناخت آفات درخت پسته
درختان پسته هميشه توسط تعداد زيادي از آفت مخصوصا حشرات مورد حمله قرار مي گيرند. ضررات آفات و نبود اطلاعات كافي از كنترل آفات و بيماري ها يكي از بزرگترين و مهم ترين مشكلات كشاورزان است.
پر اهميت ترين ضررات آفات پسته مضرات كيفي و كمي هستند. مضرات كيفي شامل زياد شدن درصد پوكي و ناخنداني و ضررات كمي مانند كم شدن عملكرد حاصل از ريزش خوشه‌ و ميوه‌ و همين طور ميتواند سبب ضعف و خشك شدن سرشاخه‌ و سبب از بين رفتن كامل درختان بارور شود.
عكس آفات درخت پسته              
دسته بندي آفات و بيماريهاي پسته
آفات درجه اول پسته
آفاتي كه هر سال در باغ پسته ديده مي‌شود و به دليل وارد شدن ضررات زياد مبارزه با آنها ضروري است
آفات درجه دوم پسته
اصولا جمعيت اين نوع افت پايينتر از شاخص ضرر اقتصادي است ولي در برخي مناطق و در برخي از سالها به حالت طغيان و خسارت زا درآمده و مبارزه با آنها لازم و ضروري است
آفات درجه سوم پسته
كه جمعيت اين آفت در باغ پسته كم مي باشد و به تدريج جمعيت آنها به بيشتر از درجه ي ضرر اقتصادي ميرسد
 مهمترين آفات پسته در ايران
پسيل پسته اصلي ترين آفت از دسته بندي آفات درجه اول پسته ايران است . اين آفت ضررات زيادي به محصولات وارد مي كند و در اواخر خرداد تا اواسط مرداد بدترين زمان براي گياه پسته در ارتباط با اين آفت است. اگر جمعيت آفت در اين دوره زماني زياد شود ضرر سنگيني به محصول و گياه و كشاورز وارد مي كند.
حشره پسيل پسته از اواخر زمستان در باغات و مزارع پسته پيدا مي‌شود و با شروع فصل بهار همزمان با شروع رشد درختان پسته تا اواخر پاييز فعال مي شود. برخلاف تغييرات دما از بهار تا پاييز كه برگ‌ روي درخت قراردارد اين آفت به زاد ولد و رشد و نمو ادامه مي دهد پسيل پسته دشمنان طبيعي زيادي دارد . نوعي زنبور به نام پسيلا فاگوس اصلي ترين دشمن اين حشره محسوب مي شود
كفشدوزك يكي ديگر از دشمنان پسيل پسته است. اين كفشدوزك اصلي ترين گونه پسيل خوار در باغ و مزارع پسته است
به كمك اين دو روش ميتوان با اين آفت مبارزه كرد:
  1. مبارزه با دشمنان طبيعي
  2. مبارزه با مواد شيميايي
  3. تقويت درختان پسته
از ديگر آفات پسته پروانه چوب خوار پسته يكي از آفت هاي درجه يك پسته به حساب ميايد. اين آفت در بيشتر مناطق ايران پيدا مي شود. ضررات اين آفت به دو روش روي درختان اثر ميگذارد. در ابتدا به خوشه و ميوه و بعد سبب ضعيف شدن شاخه ها مي شود.
مبارزه با آفات درخت پسته
تقويت درختان پسته نقش بسيار مهمي را در كنترل انواع آفات ايفا مي كند معمولا براي تقويت آنها از كود هايي نظير كود سولفات پتاسيم ، اوره ، كودهاي فسفاته استفاده مي شود هر چند براي كنترل اين آفت از راه هاي شيميايي و سموم آفت كش استفاده مي‌شود و از حشره كش لاروين براي رفع آن توصيه مي‌شود. استفاده از حشره كش لاروين براي كنترل پروانه چوب خوار سبب زياد شدن پسيل آينده مي شود. پس حشره كش كمتر توصيه مي‌شود.
پروانه چوب خوار در فصل زمستان زير بوته هاي وحشي مانند درمنه، قيچ و … زمستان گذراني مي كند. و از اواسط بهار روي ميزبانهاي وحشي تخم گذاري و تغذيه ميكنند. اواخر خرداد به سمت باغات پسته حمله ميكنند و از ميوه هاي پسته استفاده مي كنند.
منبع :

برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ساعت: ۰۲:۳۹:۳۳ توسط:شركت پالايش كود موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :